Michiel Postma schrijft kookboek voor fietsfanaten en culinaire lekkerbekken

GRONINGEN - In café Spaak - koffie & koers in Groningen wordt vrijdag 10 maart het kookboek 'Wijn, worst en wielrennen' van Michiel Postma uit Groningen gelanceerd. De auteur heeft voor deze gelegenheid een wielerquiz samengesteld. De winnaar daarvan ontvangt het eerste exemplaar van het boek.

'Wijn, worst en wielrennen' verzamelt de smeuïgste verhalen over eten en drinken rond het wielrennen. Verhalen over coureurs die gelijkenis vertonen met een asperge of succesvol wijnboer worden, maar ook verhandelingen over wielerposters bij de slag, drankmisbruik in het peloton, eten in volle koers, pasta in de vorm van racefietsen en het een biefstuk op het zadel.

Hobbykok

[caption id="attachment_69252" align="alignright" width="135"]Beeld: Uitgeverij Passage Foto: Michiel Postma[/caption] Dit kookboek telt 21 'etappes', evenveel als de grote rondes. De recepten zijn door elke hobbykok uit te voeren. 'Wijn, worst en wielrennen' combineert toepasselijke gerechten met fraaie verhalen uit de wielergeschiedenis. Het boek, een uitgave van Uitgeverij Passage, is geheel in kleur uitgevoerd, met tal van opmerkelijke illustraties. De boekpresentatie begint om 17.00 uur.