Specsavers Groningen gul voor Noordhulp Nederland

GRONINGEN - Specsavers Groningen heeft in 2016 1068,90 euro bij elkaar gespaard voor Noodhulp Nederland. De cheque is deze week overhandigd.

Lokale initiatieven kunnen elk jaar online de strijd met elkaar aangaan om te verkozen worden tot het goede doel waarvoor Specsavers Groningen een jaar lang gaat sparen. Noodhulp Nederland won de verkiezing in 2016. Dat is nu beloond met een financieel extraatje in de kas van de organisatie. Michiel van Norden van Specsavers Groningen: “Het is elk jaar weer leuk om een organisatie hier uit de buurt blij te mogen maken met een donatie. Ook dit jaar zijn we blij dat we weer een mooi bedrag bij elkaar hebben kunnen sparen. We weten zeker dat het goed besteed gaat worden!”

Stichting Specsavers Steunt

Specsavers vindt het als familiebedrijf belangrijk onderdeel te zijn van de lokale buurt en te weten wat er gaande is. De Specsavers-winkelteams zijn betrokken bij de lokale gemeenschap. Die betrokkenheid wordt ook omgezet in actie. Daarom is in 2010 Stichting Specsavers Steunt in het leven geroepen. Alle winkels dragen financieel een steentje bij: voor elke klant die een montuur of hoortoestel koopt, wordt een vast bedrag gespaard. Dit bedrag wordt aan het einde van het spaarjaar overhandigt aan de lokale doelen in het hele land. Sinds de oprichting heeft Stichting Specsavers Steunt al ruim 1300 lokale stichtingen en verenigingen financieel een zetje in de rug kunnen geven. In totaal is er al meer dan 2 miljoen euro gedoneerd.