Noordelijke ondernemers bezoeken Kopenhagen

GRONINGEN - Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen leidt donderdag 2 en vrijdag 3 maart een noordelijke delegatie naar Kopenhagen. De delegatie bestaat uit noordelijke ondernemers, waaronder vertegenwoordigers van Groningen Airport Eelde.

De reis is een initiatief van GRQ Business Network. Bereikbaarheid, stadsontwikkeling en duurzaamheid staan centraal. Hoogtepunt van het bezoek is de ontvangst door Henk Swarttouw, de Nederlandse ambassadeur in Denemarken. Bij deze ontvangst is ook een groot aantal in Scandinavië gevestigde Nederlandse ondernemingen aanwezig.

Verbinding Groningen – Kopenhagen

Tijdens hun verblijf in Kopenhagen zullen de noordelijke ondernemers aandacht vragen voor de sinds 19 september 2016 bestaande rechtstreekse verbinding tussen Groningen Airport Eelde en de Deense hoofdstad Kopenhagen. Vanaf Kopenhagen hebben reizigers aansluiting op de vluchten naar vele wereldsteden. Daarnaast is het inkomend toerisme belangrijk voor stad en provincie Groningen.

Architectuur, stadsontwikkeling en duurzaamheid

Naast de ontvangst op de Nederlandse ambassade in Kopenhagen, bezoekt de delegatie onder meer de jonge wijk Orestad, de wijk Kodbyen, het stadsdeel Carlsberg Byen en de haven van Kopenhagen. Hierbij staan vernieuwende architectuur, stadsontwikkeling en duurzaamheid centraal. Ook een bezoek aan het volledig met privégeld gebouwde nieuwe Nationale Operagebouw staat op het programma. De noordelijke ondernemers maken hier kennis met het door architect Henning Larsen ontworpen gebouw, dat beschouwd wordt als één van de modernste operagebouwen ter wereld.