West-Indischekade: eerste blok akkoord met energiemaatregelen

GRONINGEN - Bewoners van het eerste blok van 112 woningen aan de West-Indischekade in Groningen zijn akkoord met de voorgenomen energiemaatregelen van Lefier. Dit werd duidelijk tijdens de 4 inloop­bijeenkomsten die de woningcorporatie vorige week hield.

Lefier is voornemens de energiemaatregelen bij alle 312 woningen uit te voeren. Om de werkzaamheden te mogen uitvoeren, moet volgens de wet minimaal 70 % van de bewoners akkoord gaan met de plannen. Voor het eerste blok is dat percentage inmiddels gehaald. Tot groot genoegen van gebiedsmanager Miranda ten Cate: “Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Bovendien komt het gewenste percentage ook bij de 2 andere blokken in zicht.” Ten Cate: “De 4 inloopbijeenkomsten van Lefier en het enthousiasme van de bewoners zelf, dragen zeker bij aan de vele akkoordverklaringen die nu al binnen zijn.” Lefier en bewoners gaan door met de inzet om iedereen te spreken. “We streven ernaar dat álle bewoners enthousiast zijn over de energieplannen”, stelt ten Cate.

Warme maatregelen

De gebiedsmanager verwacht dat het percentage ook bij de andere blokken wordt gehaald. Met de aanleg van centrale verwarming, mechanische ventilatie, dubbel glas en gevelisolatie gaat het comfort in de woningen flink toenemen. Wanneer voldoende bewoners hebben ingestemd, kunnen de werkzaamheden in het najaar starten. Gerelateerd artikel: Verbeterplannen West-Indischekade klaar: bewoners aan zet