Waterstoftechnologie en onderwijsinnovatie bij Noorderpoort

GRONINGEN - Bij Noorderpoort Automotive & Logistiek in Groningen gaat woensdag 1 maart een training Waterstof & Brandstofcellen van start. Deelnemers zijn 25 medewerkers van de Milieudienst van de gemeente Groningen, 8 docenten van Noorderpoort Automotive & Logistiek en 2 medewerkers van vrachtwagenspecialist ESA.

Met deze training wordt een directe link gelegd tussen het mbo-onderwijs bij Noorderpoort en het bedrijfsleven. Ook studenten van Noorderpoort profiteren hiervan. "Onze docenten zijn na de training volledig op de hoogte van innovatieve en meest recente ontwikkelingen op dit terrein", weet Roeland Hogt, practor Automotive bij Noorderpoort. De training past naadloos binnen het practoraat, waarbij ingezet wordt op het bevorderen van praktisch georiënteerde vernieuwingen binnen het mbo. Er wordt geëxperimenteerd met vernieuwingen. Hierbij wordt het bedrijfsleven actief betrokken.

Kiwa Training

De kernmodule en de specialistische modulen rondom brandstofcellen in transporttoepassingen en de productie en behandeling van waterstof worden aangeboden door Kiwa Training en zijn ontwikkeld in een samenwerkingsverband van Europese universiteiten en kenniscentra. De training is specifiek bedoeld voor de toepassing in het onderhoud aan voertuigen met deze technologie. De training bestaat uit een deel e-learning en een practicum. Vanwege het grote aantal deelnemers zal het practicum plaats vinden bij Noorderpoort Automotive & Logistiek. De zelfstudietijd loopt uiteen van 40 tot 60 uur per module.