Politieke leiders krijgen boek met illustraties studenten Academie Minerva

GRONINGEN - Op initiatief van Studio Renate Boere uit Den Haag krijgen onze (aanstaande) politieke leiders vlak voor de verkiezingen een geschenk aangeboden. Het betreft het boek 'No Guts No Glory’, met daarin illustraties van studenten van Academie Minerva in Groningen, mét een persoonlijke brief gericht aan de politiek leider.

[caption id="attachment_69099" align="alignright" width="127"]Omslag van 'No Guts No Glory'. ©Studio Renate Boere Omslag van 'No Guts No Glory'. ©Studio Renate Boere[/caption] De illustraties in 'No Guts No Glory’ gaan over de aardbevingsproblematiek en toekomstvisies voor Groningen. 'Dit boek, bedoeld als symbool, staat voor het kiezen voor innovatie, creativiteit en daadkracht', stelt Studio Renate Boere in een persbericht. 'Een geschenk aan Nederland. Want, zoals Freek de Jonge ook al zei: Het Deltaplan heeft Nederland geen windeieren gelegd. Sindsdien zijn we wereldwijd beroemd en geroemd om onze innovatieve oplossingen voor het gevaar van de zee.' Renate Boere startte het project Het geschenk: No Nuts No Glory om 'de handen uit de mouwen te steken en de aankomende politieke leiders een duwtje in de goede richting te geven: meer aandacht naar de aardbevingsproblematiek Groningen'. 'Niet alleen omdat er verandering moet komen voor de situatie in Groningen, maar ook omdat Nederland weer koploper zou kunnen zijn op het gebied van innovatie. Dit keer met oplossingen bij aardbevingsgevaar, duurzaam bouwen, materiaalgebruik en energiebesparing. Investeer in een nieuw Deltaplan voor Groningen.'

Burgers kunnen meedoen

Burgers kunnen deelnemen aan de actie door voor 15 euro een boek te kopen. Hoe meer verkochte boeken, hoe meer boeken aan politieke leiders aangeboden kunnen worden. Het boek is te bestellen via www.renateboere.nl.