Groen licht voor jongerenwoningen aan Friesestraatweg

GRONINGEN - De Raad van State heeft ingestemd met het bestemmingsplan dat voorziet in de bouw van ruim 400 jongerenwoningen aan de Friesestraatweg in Groningen.

Het complex met ruim 400 jongerenwoningen in de Reitdiepzone wordt ontwikkeld door Urban Climate Architects en Woldring United.

Omgevingsinvloeden

Het Groninger architectenbureau Urban Climate Architects heeft bij het ontwerp rekening gehouden met invloeden van de omgeving. De opbouw van het pand is sterk bepaald door een bewust aangebrachte openheid en geslotenheid. De robuuste, stenen schil zorgt voor afscherming van de drukke Friesestraatweg en de zachte, lichte kern aan de kant van het Reitdiep is open, groen en toegankelijk. Verder voorziet het ontwerp in groene terrassen, plantenbakken, banken, horecagelegenheden en een sportvoorziening. Sociale interactie staat centraal.

Baan van de zon

Behalve met de omgevingsinvloeden is bij het design rekening gehouden met de baan die de zon iedere dag aflegt. De inham en de 2 ranke verhogingen zorgen ervoor dat de zon optimaal op het binnenplein valt. Door dit ontwerp en de ligging is de schaduwwerking naar de omgeving tot een minimum beperkt.

Bouwaanvraag

Nu het bestemmingsplan definitief is, is de weg vrij voor het indienen van de bouwaanvraag. De planning is dat de bouw begin 2018 van start gaat.