Arjan Taaij ambassadeur duurzaamheid Huis voor de Sport

GRONINGEN - Abiant Lycurgus-coach Arjan Taaij gaat namens Huis voor de Sport Groningen een 'ambassadeursrol' vervullen op het thema duurzaamheid en sport.

Huis voor de Sport Groningen heeft samen met SportStroom, met steun van de provincie Groningen, al voor 20 sportverenigingen zogenaamde energiescans uitgevoerd: een momentopname voor het energieverbruik met allerlei adviezen voor verbeteringen en besparingen.

Nog veel te winnen

“Op het gebied van verduurzaming is binnen de sport in Groningen nog veel te winnen”, weet directeur Rob de Waard van Huis voor de Sport Groningen. “Dat geldt voor accommodatieaanpassingen, maar vooral ook voor gedrag en bewustwording. Dit is een gezamenlijk belang van overheden, maatschappelijke organisaties, de sportsector en het bedrijfsleven. Arjan Taaij gaat een belangrijke rol spelen in het vergroten van de aandacht voor verduurzaming van de Groninger sport.”

Netwerk Arjan Taaij

Arjan Taaij heeft een groot netwerk en geniet als succesvol coach van Abiant Lycurgus een hoog aanzien in de Groninger sportwereld. “Groningen mag trots zijn op zichzelf en kan voorloper worden van een energie duurzame sportprovincie. Ik speel hierin graag een rol”, verklaart Taaij.