Gruno's Postharmonie Groningen zoekt nieuwe repetitieruimte

GRONINGEN - Gruno’s Postharmonie Groningen zoekt een nieuwe repetitieruimte. Dit omdat de huidige huisvesting aan de Spaarnestraat wordt gesloopt voor de ontwikkeling van het zuidelijk stationsgebied.

Gruno’s Postharmonie Groningen gebruikt het huidige repetitiegebouw sinds medio jaren '80. Het gebouw is door de eigen leden verbouwd en ingericht. Eigenaar Post NL verkocht het gebouw afgelopen zomer echter aan de gemeente Groningen. De gebruiksovereenkomst die Gruno's Postharmonie had, is daarbij per 1 juni 2018 opgezegd. Naast Gruno’s Postharmonie maakt ook Politieorkest Noord Nederland (PONN) structureel gebruik van het pand. Daarnaast wordt het regelmatig verhuurd aan verenigingen als Symfonieorkest Der Aa en Het Noord Nederlands Concert Koor.

Uitgangspunten voor nieuwe huisvesting

Gruno's Postharmonie heeft een aantal uitgangspunten geformuleerd voor nieuwe huisvesting. Zo moet het nieuwe pand minimaal 650 vierkante meter groot zijn en moet het in verband met de akoestiek over voldoende hoogte beschikken. Verder moet het bereikbaar zijn voor fietsers en automobilisten vanuit de stad en omgeving , en moeten de maandelijkse lasten laag zijn. De Postharmonie krijgt bij haar zoektocht ondersteuning van de gemeente.