Theater De Steeg zoekt jonge spelers voor korte film

GRONINGEN - Theater De Steeg uit Groningen zoekt jonge spelers (10 tot 15 jaar) voor 'De Laatste Reis', een korte film over de reis van de laatste Joden uit Winsum, via Westerbork naar Auschwitz.

De Steeg maakt theatervoorstellingen over actuele onderwerpen voor jongeren. De Steeg probeert hiermee een discussie op gang te brengen en jongeren uit te dagen eens met een andere blik naar de wereld om hen heen te kijken. 'De Laatste Reis' ligt in het het verlengde van De Steegs succesvolle theatervoorstelling 'Issy en Sophius'.

De Laatste Reis

'De Laatste Reis' wordt gefilmd vanuit het perspectief van de familie De Vries, met name de zoons Israël (11) en Sophius (13). Het verhaal van de familie De Vries is gebaseerd op historische feiten én staat tegelijk symbool voor het verhaal van alle Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden weggevoerd naar concentratiekampen. "Met deze film willen we dit verhaal levend houden en laten zien hoe broos en tegelijk hoe waardevol onze vrijheid is", meldt De Steeg. "De Tweede Wereldoorlog is al lang geleden, en voor jongeren soms ver van hun bed, maar de actualiteit laat helaas pijnlijk duidelijk zien hoe belangrijk het is om ons te blijven inzetten voor een wereld waarin iedereen in vrijheid en met respect voor elkaar kan leven." De Steeg werkt voor deze korte film samen met filmmaker en choreograaf Davey Bakker, muzikanten Elénie Wagner en Jodith Döhn en diverse dansers.

Auditie

De Steeg houdt zaterdag 4 maart auditie voor de rollen van Israël en Sophius de Vries. Ervaring is niet per se vereist. Het is wel belangrijk dat de spelers een dosis enthousiasme en veel durf hebben. De film wordt begin juli 2017 opgenomen. Aanmelden (uiterlijk 24 februari): mail@desteeg.info. De aanmelding moet zijn voorzien van naam, leeftijd, eventuele acteerervaring (theater en film) en een foto.