ADF-stichting start gespreksgroep voor mensen met angst- en dwangklachten

GRONINGEN - De Angst Dwang en Fobiestichting start dinsdag 21 maart in Groningen een gespreksgroep voor mensen met angst- en dwangklachten.

'1 op de 5 mensen kampt met angst- en dwangklachten en tobt er vaak al jaren mee', weet de ADF-stichting. 'En dat terwijl er echt iets aan te doen is'. Daarom organiseert ze al enige jaren gespreksgroepen voor mensen die last hebben van angst‐ of dwangklachten. In zo'n groep ontmoeten mensen met dergelijke klachten mensen met dezelfde soort problemen. 'Door ervaringen te delen ervaar je steun, begrip en herkenning en krijg je praktische tips om je angst de baas te worden', stelt de ADF-stichting. 2 getrainde ervaringsdeskundigen begeleiden de groep.

Deelname

Deelname staat open voor volwassenen met angst- of dwangklachten, zoals paniekstoornis, sociale fobie, smetvrees, controledwang, dwanggedachten. Deelname kost 25 euro. Om deel te nemen is het nodig lid te worden van de ADF-stichting. Leden kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van de ADF-stichting, waaronder online hulp en advies en doorverwijzing naar gespecialiseerde therapeuten. Er staan bijeenkomsten gepland voor 21 maart, 18 april, 16 mei, 13 juni en 11 juli (19.15 - 21.15 uur). Plaats van handeling is het Heymanscentrum in Groningen. De groep start bij voldoende aanmeldingen. Meer informatie/ aanmelding: www.adfstichting.nl.