Valentijnstaart D66 Groningen voor IMC Weekendschool

GRONINGEN - De afdeling Groningen van D66 heeft de IMC Weekendschool verblijd met een Valentijnstaart. De raadsleden Fleur Woudstra, Wieke Paulusma en Arend Jan Wonink bezorgden de lekkernij - tompouces ditmaal - zondag in de rechtbank op het Guyotplein.

De gemeenteraadsfractie van D66 reikt ieder jaar rond Valentijnsdag een taart uit aan een persoon of organisatie die het in haar ogen verdient om in het zonnetje gezet te worden.

IMC Weekendschool

De IMC Weekendschool, die dit jaar 10 jaar bestaat, laat nieuwsgierige jongeren uit zogenaamde achterstandswijken kennismaken met professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. De leerlingen bezoeken op zondag bijzondere plekken, zoals het ziekenhuis of het stadhuis, om daar in de huid te kruipen van de echte professionals, die als vrijwilliger aanwezig zijn om de leerlingen een blik in hun professionele wereld te gunnen.

Effectieve onderwijsmethode

"Het is een bijzonder effectieve onderwijsmethode", weet D66-raadslid Arend Jan Wonink. "De leerlingen van de IMC Weekendschool leren niet alleen inzien dat de kans om te worden wie ze willen zijn binnen bereik ligt, ze worden blijvend gevolgd en gecoacht. En met resultaat; leerlingen zijn zelfverzekerder en meer bewust van hun mogelijkheden, zo blijkt uit onderzoek."