Henk Huberts nieuwe directeur EPI-kenniscentrum

GRONINGEN - Henk Huberts wordt de nieuwe directeur van EPI-kenniscentrum in Groningen. Hij volgt Jeroen Rijnhart op, die eind 2016 vertrok als kwartiermaker bij EPI-kenniscentrum.

De 54-jarige Huberts is nu nog opleidingsmanager Bouw en Infra bij het Alfa-college. Hij legt die functie per 1 maart neer.

Bevingsveilig wonen

Henk Huberts gaat leiding geven aan het team van medewerkers van EPI-kenniscentrum. Samen zetten zij zich in voor de missie van EPI-kenniscentrum: het helpen van de inwoners van de provincie Groningen bij bevingsveilig wonen, door het snel ontwikkelen en toepassen van nieuwe en bestaande kennis op het gebied van aardbevingsbestendig (ver)bouwen.

EPI-kenniscentrum

EPI-kenniscentrum is in 2014 opgezet door het Alfa-college, Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen, en wordt gefinancierd door de Nationaal Coördinator Groningen, NAM, Provincie Groningen en Economic Board Groningen. EPI-kenniscentrum is een opleidingscentrum voor aardbevingsbestendig bouwen met de focus op kennisdeling. EPI-kenniscentrum richt zich daarbij  specifiek op de aandachtsgebieden educatie, praktijk en innovatie.