Dom Helder Camara wint Groninger schaakkampioenschap voor basisscholen

GRONINGEN - Oecumenische basisschool Dom Helder Camara heeft het Groninger schaakkampioenschap voor basisscholen gewonnen. De 29ste editie van dit schaaktoernooi voor scholen vond zaterdag plaats in Het Dok in Lewenborg.

De Beijumer school Dom Helder Camara pakte de winst met 28,5 punten. Het winnende team bestond uit: Nick Huisinga, Nedim Rustempasic, Gianluccha Lucchesu en Menko Damwichers. De GSV eindigde met 17 punten op de tweede plaats. De Vrijeschool werd derde, ook met 27 punten. De nummers 1 tot en met 3 plaatsten zich, samen met het tweede team van de GSV, voor de finale van het provinciaal Groninger kampioenschap dat 18 maart plaatsvindt in Uithuizen.

Algemeen klassement

Aan het toernooi deden 121 kinderen mee, afkomstig van 19 scholen. Het algemeen klassement werd gewonnen door Isaiah de Lijster van de Vrijeschool. Hij verloor slechts 1 partij, van Nick Huizinga, die tweede werd. Sander Hilwerda van De Heerdstee maakte het erepodium compleet. Bij de meisjes was Laura Cioffi van de Boerhaaveschool de sterkste. Suus Nieuwenkamp van de Brederoschool werd tweede, Eli Jorritsma derde. Winnaars per groep: Groep 8 - Isaiah de LIjster (Vrije School) Groep 7 - Sander Staal (GSV) Groep 6 - Sander Hilwerda (Heerdstee) Groep 5 - Gianlucca Lucchesu (DHC) Groep 4 - Eli Jorritsma (Wegwijzer) De organisatie was in handen van de schaakclubs De Groninger Combinatie, Paardensprong, de Matadoren en Staunton.