Project 100-100-100 afgetrapt in Groningen

GRONINGEN - In het stadhuis van Groningen is donderdagavond het project 100-100-100 afgetrapt. 200 huishoudens uit de gemeente Groningen proberen gedurende 100 dagen zo weinig mogelijk afval te produceren.

De deelnemers worden uitgedaagd het afval zo veel mogelijk te scheiden en zo weinig mogelijk restafval produceren. Ze krijgen toegang tot een online platform, waar ze iedere week een kleine opdracht kunnen doen. De eerste opdracht (voor de eerste week; tot en met 15 februari) is te tellen hoeveel verpakkingen dagelijks geopend worden. Daarnaast vullen ze op het online platform wekelijks het gewicht van het restaanval in.

Startbijeenkomst

De deelnemers werden in de startbijeenkomst stadhuis, na te zijn welkom geheten door wethouder Joost van Keulen, inhoudelijk bijgepraat over het project. Verder kondigde juryvoorzitter Maria Koijck een prijsvraag aan. De opdracht: 'Maak een kunstwerk uit afval'. De jury - naast kunstenares Maria Koijck bestaande uit ontwerper Tjeerd Veenhoven, milieusteward Kars Ottens van Stadsbeheer, directeur Jos Meijers van Toentje en Steven Kolsteren, hoofd Publiekszaken en Educatie van het Groninger Museum - beoordeelt de inzendingen. De prijzen variëren van een cadeaubon van 50 euro tot een poedelprijs; een knutselpakket om kunstwerkjes van afval te maken. Meer informatie: groningen.100-100-100.nl