Verbeterplannen West-Indischekade klaar: bewoners aan zet

GRONINGEN - Woningcorporatie Lefier heeft de verbeterplannen voor de 312 woningen aan de West-Indischekade in de Groninger Korrewegwijk klaar.

In een langdurig traject hebben bewoners met Lefier gesproken over kou en tocht in de woningen. Lefier heeft hier gehoor aan gegeven. Bewoners ontvangen vandaag (donderdag 9 februari) een nieuwsbrief over de werkzaamheden en een uitnodiging om 2 proefwoningen te bekijken.

Sprong energielabel

Met de aanleg van centrale verwarming, mechanische ventilatie, dubbel glas en gevelisolatie neemt het comfort in de woning toe. Na de werkzaamheden maakt het energielabel een sprong van gemiddeld G/ F naar B. Met de verbeteringen houdt Lefier de woning in het goedkope huursegment. “We vinden het fijn dat we de verbeterplannen eindelijk aan de bewoners van de West-Indischekade kunnen voorleggen”, zegt Miranda ten Cate, gebiedsmanager bij Lefier. “Na de verbeteringen zitten bewoners er warm bij en kunnen ze volop genieten van hun woning aan de prachtige kade”.

Bewoners aan zet

Door de aard van de werkzaamheden is het nodig dat de verbeteringen bij alle woningen worden uitgevoerd. Hierbij is het wettelijk verplicht dat minimaal 70 % van de huurders akkoord gaat met de plannen. Miranda ten Cate: “Bewoners zijn nu aan zet. Bij het bezichtigen van de proefwoningen kunnen bewoners direct aangeven of ze akkoord gaan met de voorgestelde verbeteringen. Voor ons ook spannend.” In april moet duidelijk zijn of 70 % van de bewoners instemt met de plannen. Zo ja, zet Lefier de voorbereidingen in gang.