Nieuw boek scenarioschrijver en documentairemaker Piet van Kuiken

GRONINGEN - Scenarioschrijver en documentairemaker Piet van Kuiken uit Groningen heeft een nieuw boek geschreven: 'Tussen verbeelding en werkelijkheid - Korte verhalen'. Het betreft een verhalenbundel over oudere mensen die op hun eigen wijze leven in het heden en verleden.

Het echtpaar Piet en Sjoukje van Kuiken, beiden oorspronkelijk decorateurs, werkten gedurende 50 jaar samen. De laatste 25 jaren begonnen zij zich toe te leggen op het schrijven van scenario’s en het produceren van films. Met de documentaire ‘Geschonden Herinnering’, over Herinneringskamp Westerbork, verwierven ze zelfs landelijke bekendheid. De 95-jarige Piet van Kuiken schrijft nu thrillers en korte verhalen. Zijn echtgenote Sjoukje (70) maakt daarbij illustraties.

Tussen verbeelding en werkelijkheid

In 'Tussen verbeelding en werkelijkheid' neemt Van Kuiken de lezer mee in de levens van 6 oudere mensen die ieder op hun eigen wijze leven. Aluds vertelt hij bijvoorbeeld over de bejaardenverzorgster met een hevige drang naar naastenliefde. Ze ontfermt zich over een alleenstaande man, die in een vervallen boerderijtje woont. Van Kuiken verweeg hierbij fantasie met werkelijkheid. Tussen verbeelding en werkelijkheid - Korte verhalen ISBN: 9789402232486