Toon van Helfteren selecteert 3 spelers Donar voor All*Star Game

GRONINGEN - Hoofdcoach Toon van Helfteren heeft zijn selectie voor de Ziggo Sport DBL All*Star Game op 19 februari in Leiden rond. In de ploeg zitten 3 spelers van Donar uit Groningen: Arvin Slagter, Sean Cunningham en Stefan Mladenovic.

Verder zijn 3 spelers van Zorg en Zekerheid Leiden, 2 spelers van Landstede Basketbal Zwolle, een speler van New Heroes Den Bosch en een speler van Apollo Amsterdam geselecteerd. In het team van Van Helfteren ontbreken de internationals die in buitenlandse competities actief zijn. De Orange Lions komen in de All*Star Game uit tegen de beste spelers uit de Dutch Basketball League. Het Nederlandse basketbalpubliek kon, door te stemmen, de startende vijf bij de tegenstanders van het Nederlands team bepalen.

Twee keer winst

Het is voor de derde keer dat de Orange Lions deelnemen aan het All*Star Gala. In februari 2015 werd met 127-125 van de DBL All*Stars gewonnen. Afgelopen jaar ging de zege met 100-98 naar het Nederlands team. In beide duels leverden de Orange Lions bovendien de Meest Waardevolle Speler. In 2015 was dat Jeroen van der List met 19 punten en 8 rebounds. Vorig jaar ging de eer met 25 punten en 10 rebounds naar Worthy de Jong. Van der List speelt inmiddels in Japan, De Jong in Frankrijk. Meer informatie: www.oranjebasketball.com