’Gouden korenaar’ FNV voor Century Autogroep

GRONINGEN - Directeur/ eigenaar Erik Meems van Century Autogroep in Groningen heeft woensdag uit handen van actieve vakbondsleden binnen Century de ‘gouden korenaar’ gekregen. Deze vakbondsprijs wordt als wisseltrofee uitgekeerd aan bedrijven die arbeidsvoorwaardelijk iets uitzonderlijks hebben neergezet voor het eigen personeel.

Het Groningse schoonmaakbedrijf Effektief ontving de gouden korenaar in 2012 als eerste, toen het bedrijf de wachtdagen bij ziekte afschafte. Bijna 5 jaar later valt de prijs weer in het noorden.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Century Autogroep ontvangt de gouden korenaar omdat Meems een akkoord uit onderhandelde met de ondernemingsraad en vakbond FNV met betrekking tot de secundaire arbeidsvoorwaarden. De vakbondsleden binnen Century hebben unaniem voor gestemd op het akkoord. Binnen het akkoord worden bijvoorbeeld de opleidingsuren altijd betaald. Ook is de beste ADV-regeling binnen de sector afgesloten. Daarnaast behoren de mobiliteitsvergoeding en de zaterdagtoeslag tot de beste van de autobranche. “Dit akkoord laat zien dat waardering voor professionals door de werkgever én een sterke vakbond tot de mooiste resultaten leiden”, stelt Century-automonteur Johannes Strootman. FNV-bestuurder Bart Plaatje: "Tijdens het onderhandelen ging het er stevig aan toe ,maar met dit akkoord laat Meems zien dat hij een slimme ondernemer is die het belang van zijn personeel goed begrijpt. De automotive branche kent een enorm personeelstekort en met het sterke arbeidsvoorwaardenpakket heeft dit bedrijf straks wel wat meer te bieden op de krappe arbeidsmarkt. De professionals zijn op en Erik Meems ziet dat.”

Arbeidsklimaat

Erik Meems: "Ik ben vooral supertrots op ons team. Een succesvol bedrijf staat en valt namelijk met een succesvol team. Iedereen is gepassioneerd met het vak bezig. Door net iets meer te doen dan nodig is, overtreffen we verwachtingen. Dit is waarom een klant zich aan Century Autogroep bindt. Waarom Century al sinds 1932 een begrip is. Hier hoort uiteraard goed werkgeverschap bij. Een arbeidsklimaat waarin medewerkers zich prettig en gewaardeerd voelen. Het winnen van de ‘gouden korenaar’ is een bevestiging van onze medewerkers en de vakbond dat we met Century goed bezig zijn.“