Robert van de Graaf genomineerd voor Rookvrije Generatie Award

GRONINGEN - Verslavingsarts Robert van de Graaf van Verslavingszorg Noord Nederland is genomineerd voor een Rookvrije Generatie Award. De Groninger is genomineerd in de categorie personen.

De uitreiking van Rookvrije Generatie Awards is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Dit om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien te belonen en te stimuleren.

Robert van de Graaf

Robert zet zich met niet aflatende energie in voor de Rookvrije Generatie, naast zijn werk als verslavingsarts bij Verslavingszorg Noord Nederland. “Ik wil dat in Nederland niemand meer tussen de wal en het schip valt wat betreft goede zorg en rookpreventie. Daarom verbind ik alles wat op mijn pad komt met elkaar, want alleen een stevig netwerk kan kinderen helpen om rookvrij op te groeien”, stelt hij.

Stemmen

ER kan tot en met 16 februari worden gestemd op personen, sportverenigingen, scholen en organisaties in recreatie die een bijdrage hebben geleverd aan een Rookvrije Generatie. Per categorie kan iedereen een favoriet kiezen en een stem uitbrengen. De stemmen tellen voor 50 % mee in de einduitslag. De andere 50 % wordt door een jury bestaande uit Michel Rudolphie (KWF Kankerbestrijding), Floris Italianer (Hartstichting), Michael Rutgers (Longfonds), Mark Monsma (Alliantie Nederland Rookvrij) en één van de kinderen uit de Rookvrije Generatie-campagne toegekend. De Awards worden tijdens de Negenmaandenbeurs op 22 februari 2017 in de RAI in Amsterdam uitgereikt.