Sfeerimpuls voor zwembad in Sportcentrum Kardinge

GRONINGEN - Zwembad Kardinge in Groningen ondergaat nog voor de zomervakantie een gedaanteverwisseling. De ruimten van het recreatie- en instructiebad worden volgens een zee- en strandthema aangekleed . Ook komen er meer speeltoestellen in het water. Deze upgrade beantwoordt aan de belangrijkste wensen van gebruikers van het zwembad.

B en W stellen de gemeenteraad voor om geld dat was gereserveerd voor vervanging van de waterglijbaan te gebruiken voor de kwaliteitsimpuls. Uit klantenonderzoek blijkt dat zwembadbezoekers de huidige glijbaan nog prima vinden en liever andere elementen zien die de sfeer in het zwembad verhogen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat de huidige glijbaan de komende 8 jaar nog veilig te gebruiken is.

Over 7 jaar afgeschreven

De komende jaren moet nagedacht worden over de toekomstige invulling van Kardinge dat over 7 jaar is afgeschreven. B en W achten het niet reëel om nu grote investeringen in het zwembad te doen met lange afschrijvingstermijnen. Met de nu voorgestelde aanpassingen is het zwembad wel up-to-date. In 2020 wil het college opnieuw een dergelijke kwaliteitsimpuls geven.

Zwembad Kardinge

Zwembad Kardinge bestaat uit een recreatiebad, een instructiebad en een 25 meter-bad. Het zwembad wordt veelal bezocht door gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel van B en W, dan worden de werkzaamheden dit voorjaar uitgevoerd. Het zwembad zal in die periode gewoon open blijven voor publiek.