Gomarus College-teams naar finales Skills Talents

GRONINGEN - Teams van vierdejaars vmbo-leerlingen van de afdelingen Bouwtechniek, Elektrotechniek, Handel & Administratie, Zorg & Welzijn en Gemengde Leerweg van het Gomarus College in Groningen hebben zich vorige week geplaatst voor de landelijke finales van de vmbo-vakwedstrijden Skills Talents. Zij deden dat tijdens de provinciale kampioenschappen in Campus Winschoten.

De Gomarus-teams excelleerden in samenwerking, precisie en uitvoering van hun werkstukken en gingen alle met de eerste prijs aan de haal. De vakteams die het provinciaal kampioenschap wonnen, kwalificeerden zich voor de finale én krijgen een plek in het provincieteam Groninger Grizzlies. De verschillende provincieteams gaan 16 maart de strijd met elkaar aan in de landelijke finale in de RAI Amsterdam.

Skills Talents

Skills Talents zijn dé teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers in vakmanschap. Deelnemende vmbo-leerlingen krijgen tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. Tijdens de wedstrijden worden de leerlingen beoordeeld op hun voorbereiding, kennis, vaardigheden en vooral de samenwerking binnen het team.