Nieuwe opleidingen bij Noorderpoort

GRONINGEN - ROC Noorderpoort start in het schooljaar 2017-2018 met 2 nieuwe opleidingen waarbij studenten binnen 1 jaar het mbo-diploma Leidinggevende op niveau 4 kunnen behalen.

Het gaat hierbij om de opleidingen Leidinggevende team/ afdeling/ project in de bbl-leerweg en Technisch Leidinggevende in de bol- en bbl-leerweg. De bbl-leerweg is een combinatie van werken en leren. De opleiding wordt naast de huidige baan gevolgd. Bij de bol-leerweg gaan studenten de hele week naar school en doen ze praktijkervaring op in een stageperiode.

Aanvullend opleiden tot leidinggevende

Beide specialistenopleidingen zijn bedoeld voor studenten die een mbo-diploma hebben behaald op niveau 3 en zich graag aanvullend willen laten opleiden. Met de kennis en ervaring die de studenten opdoen tijdens deze 1-jarige studie, krijgen zijn voldoende bagage mee om succesvol een leidinggevende functie uit te oefenen. De specialistenstudies zijn ook toegankelijk voor medewerkers uit het bedrijfsleven die willen bijscholen om zo door te stromen naar andere functies binnen hun organisatie.