CBK Groningen zoekt kunstenaars, vormgevers en architecten voor Noorderzon

GRONINGEN - Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) realiseert ieder jaar een kunstopdracht tijdens Noorderzon Performing Arts Festival Groningen, in nauwe samenwerking met Platform GRAS en Noorderzon.

Vorig jaar werd een sculptuur van 3500 planken op de speelweide gerealiseerd, eerder waren dat onder andere een paviljoen dat als brug over de vijver fungeerde en een uitkijktoren. Op dit moment zoekt het CBK kunstenaars, vormgevers of architecten die de opdracht van 2017 willen realiseren. Belangstellenden kunnen reageren als zij een opleiding in een van deze disciplines hebben genoten en professioneel werkzaam zijn op een van deze terreinen. Verder moeten belangstellenden wonen en/ of werken in Groningen. De jaarlijkse opdracht is bedoeld als talentontwikkelingstraject. Daarom zoekt het CBK kunstenaars die willen leren.

Lichtkunstwerk

De uiteindelijke opdracht luidt: ontwerp een lichtkunstwerk in de ruimste zin van het woord. Het mag experimenteel zijn. De plaats van het werk is rond of op de grote vijver naast de Leliesingel in het Noorderplantsoen. Interactieve kunstwerken genieten de voorkeur. Belangstellenden kunnen tot en met zondag 19 februari een voorstel indienen, daarna vindt een selectie plaats. Meer informatie: www.cbkgroningen.nl

Groninger Gezinsbode