Sportstimuleringsprijs 2016 voor Marieke Tienstra

GRONINGEN - Marieke Tienstra heeft de Sportstimuleringsprijs 2016 gewonnen. Het 17-jarige zwemtalent ontving de aanmoedigingsprijs donderdagavond uit handen van sportwethouder Paul de Rook. De prijs bestaat uit een bronzen beeld van Jan Steen en € 1250.

De sportstimuleringsprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge sporttalenten die in de stad Groningen wonen of trainen. Marieke Tienstra is een jonge, zeer getalenteerde sporter die haar sport combineert met haar studie. Ze is gedisciplineerd, traint veel en presteert zowel nationaal als internationaal heel goed. Marieke werd in 2016 onder meer Nederlands kampioen senioren op de 400 meter wisselslag (korte baan) en Nederlands kampioen bij de jeugd op de 5000 meter (lange baan). Verder zwom ze een limiet voor de Wereld Jeugd Kampioenschappen open water en plaatste ze zich voor de Europese Jeugd Kampioenschappen Hongarije 2016. De overige genomineerden waren dammer Wouter Wolff en atlete Jorinde van Klinken.

Sportpenningen

Behalve de sportstimuleringsprijs reikte wethouder Paul de Rook 11 gemeentelijke sportpenningen uit. 9 daarvan gingen naar individuele sporters en sportteams die een goede prestatie hebben geleverd in 2016:
  1. Chris Huizinga (i-Skate
  2. Claire Tan (Skivereniging Groningen)
  3. Daan Baks (i-Skate, IJsvereniging Groningen)
  4. Dai Dai Ntab (i-Skate)
  5. Harrie Doesburg (KNSB/ YVG)
  6. Marcel Bosker (KNSB/ YVG)
  7. Wouter Wolff (Damgenootschap het Noorden, Hijken DTC)
  8. Donar
  9. NWVG
De overige 2 sportpenningen werden een prooi voor SchermCentrum Noord en Stichting Kelderwerk.