De Topsporttafel moet talentontwikkeling stimuleren

GRONINGEN - In de Bovenkamer van Groningen is donderdag De Topsporttafel gepresenteerd.

De Topsporttafel is een gezamenlijk initiatief van onderwijs- en kennisinstellingen, sportclubs en de gemeente Groningen. Het doel is Groningen te ontwikkelen tot centrum van sporttalent.

Deelnemende partijen

Deelnemende partijen zijn de gemeente Groningen, het HANNN, het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, Alfa-college, Health-i-Port en de Energy Valley Topclub (EVTC), waaronder de volgende topsportclubs vallen: basketbalclub Donar, hockeyclub GHHC Groningen, ijshockeyclub GIJS Groningen, volleybalclub Abiant Lycurgus, korfbalclub Nic./Alfa-college en voetbalclub FC Groningen. De initiatiefnemers richten zich op breedtesport, beweging in onderwijs, talentontwikkeling en maatschappelijke en economische ontwikkeling om van Groningen een 'topsportieve', vitale en gezonde regio te maken.

Deeltafels

Alle partijen komen 2 keer per jaar samen om de ambities scherp te houden en mooie plannen te smeden. De Topsporttafel is daarnaast opgedeeld in deeltafels, die ieder met een eigen thema aan de slag gaan met concrete mogelijkheden. De thema’s zijn faciliteiten, marketing, kennismanagement en onderwijs, talentontwikkeling, maatschappelijke ontwikkeling en breedtesport. De eerste resultaten zijn al zichtbaar. Woensdag 22 februari vindt in het Alfa-college de gezamenlijke Top Sportdag Groningen plaats. Dit is een sportdag voor jeugd met een lichamelijke of verstandelijke beperking, die samen met valide (top)sporters actief zullen zijn in diverse sporten.

Groningen Topsportmaand

Overigens is de maand februari in Groningen Topsportmaand. De 6 samenwerkende sportclubs binnen de EVTC bieden een passe-partout aan waarmee sportliefhebbers thuiswedstrijden van alle 6 clubs tegen een sterk gereduceerd tarief kunnen bezoeken. De zes wedstrijden die met de aanschaf van een passe-partout kunnen worden bezocht, zijn:
  • Zondag 5 februari, 18.15 uur: GIJS Groningen – Tilburg Trappers (Kardinge)
  • Zaterdag 11 februari, 20.00 uur: Abiant Lycurgus – Draisma Dynamo (Alfa-college)
  • Donderdag 16 februari, 19.30 uur: Donar – Basketball Stars Weert (MartiniPlaza)
  • Zaterdag 18 februari, 20.00 uur: Nic./Alfa-college – OVVO/De Kroon (Alfa-college)
  • Zaterdag 25 februari, 18.30 uur: FC Groningen – FC Utrecht (Noordlease Stadion)
  • Zondag 5 maart, 12.45 uur: GHHC Groningen – Amsterdam (De Harener Holt)
Het passe-partout is nog tot en met vrijdag 3 februari te koop via www.evtc.nl/topsportmaand.