Noordlease verkocht aan Japanse multinational Hitachi

GRONINGEN - Het Groninger bedrijf Noordlease is verkocht aan de Japanse multinational Hitachi Capital Corporation (Hitachi).

Met deze nieuwe eigenaar zegt Noordlease haar groeiambities verder te kunnen ontwikkelen en versnellen. De directeuren Gert Veenstra en Robert Nienhuis blijven de dagelijkse leiding houden. De overname biedt, stelt Noordlease, ook de medewerkers  nieuwe groeimogelijkheden, zowel in Groningen als internationaal.

Noord-Nederlands bedrijf

De aandeelhouders NIBC Mezzanine & Equity Partners en de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NV NOM) hebben 2,5 jaar geleden, samen met het management, de overname van Noordlease van Alphabet Nederland B.V. (onderdeel van BMW Groep) mogelijk gemaakt. Daarmee werd Noordlease gesteund in haar bestaansrecht als Noord-Nederlands bedrijf. Hitachi was op zoek naar een overnamekandidaat om haar huidige activiteiten uit te breiden naar het vasteland van Europa. Noordlease was vooral vanwege de kwaliteit van de portefeuille en haar kost-efficiënte en transparante bedrijfsvoering een zeer interessante kandidaat.

Leasemaatschappij

Noordlease BV werd opgericht in 1982 en is gevestigd in Groningen. Noordlease is een toonaangevende, onafhankelijke en universele leasemaatschappij die mobiliteitsoplossingen ontwikkelt, geschikt voor zowel zakelijke- als privé situaties. Het totale wagenpark bestaat uit meer dan 10.000 auto’s. Bij Noordlease zijn circa 50 mensen werkzaam.

Europese expansie

Jeroen van Onna Investment Manager van NOM Finance: "Hitachi is een strategische, kapitaalkrachtige koper en een nieuwkomer op het Europese vasteland. Hierdoor komt de verankering van Noordlease in de volgende fase: Noordlease is vanaf nu de uitvalsbasis voor de Europese expansie van Hitachi op het gebied van autolease. Team NOM is er trots op een bijdrage te hebben mogen leveren aan het succes van Noordlease en deze belangrijke volgende stap."