Succesvolle pilot 'Gedeelde Wereld' krijgt vervolg

GRONINGEN - MFC ‘t Vinkhuys, Reitdiepcollege Leon van Gelder en woonzorgcentrum De Veldspaat in Groningen gaan door met het project 'Gedeelde Wereld'. Dit omdat uit een tussenevaluatie is gebleken dat dit anderhalf jaar geleden als pilot begonnen project zeer succesvol is.

In 'Gedeelde Wereld' maken bewoners van De Veldspaat tijdens een wekelijkse activiteit contact met medebewoners en middelbare scholieren. De leerlingen komen in aanraking met een doelgroep waarmee zij in de toekomst mogelijk werken. Het door 't Vinkhuys geïnitieerde project loopt inmiddels 1,5 jaar en blijkt zeer succesvol. De bewoners van De Veldspaat genieten van de extra aandacht en de leerlingen doen praktijkervaring op.

Marije de Vries

Marije de Vries treedt namens ’t Vinkhuys op als coördinator. In de eerste plaats verzorgt ze de communicatie tussen Reitdiepcollege Leon van Gelder en De Veldspaat. Zo zorgt ze ervoor dat iedereen op de hoogte is van alle mogelijkheden rondom een activiteit. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor het buddyschap. Hierbij wordt een leerling gekoppeld aan een bewoner om samen sociale activiteiten te verrichten die uitgaan van de behoefde van de bewoner. Doel hiervan is het opbouwen van een langdurige relatie waarin wederzijds begrip wordt gekweekt en bevorderd. De Vries faciliteert een kennismaking en zorgt dat er afspraken worden gemaakt over het vervolg van het buddyschap. Leerlingen die deelnemen aan het buddyschap ontvangen hiervoor een certificaat.