Houdt van Eten: top zonder sterallures

GRONINGEN - Timo van Houdt begon 6 jaar geleden met zijn zoon Chris het restaurant Houdt van Eten aan de Herestraat 96. “Mijn zoon regelt het keukengedeelte en ik plan en organiseer. Ons doel was een restaurant neer te zetten waar hoge kwaliteit hand in gaat met een ontspannen sfeer.”

Inmiddels is Houdt van Eten een begrip in Groningen en omstreken. “Maar we hebben ook veel vaste klanten uit de Randstad, en zelfs het buitenland, die altijd hier eten als ze in Groningen verblijven.” De hoge waardering van buitenlandse gasten, blijkt ook uit de aanduiding uitmuntend die het restaurant heeft op de website TripAdvisor.

Frans georiënteerd

De kaart is Frans georiënteerd met uitstapjes naar mediterrane en Oosterse invloeden. Hierbij onderscheidt Houdt van Eten zich door alleen verse producten te gebruiken. “In de open keuken maakt ons enthousiaste team alle gerechten zelf. Van het brood tot aan het ijs aan toe.” “We hebben iedere drie maanden een nieuwe kaart, waarbij we met de seizoenen meegaan. En elke maand bieden we een ander vijfgangenmenu.” Er wordt desgewenst rekening gehouden met de meest uiteenlopende voedselallergieën. Ook kan het restaurant afgehuurd worden voor groepen.

Ongedwongen sfeer

“Soms zeggen mensen die heel lekker hebben gegeten dat we voor een Michelin-ster moeten gaan. Maar als we die zouden krijgen, zouden we hem weigeren. Omdat het de drempel te hoog maakt. Want naast de grote vakkennis van het personeel, de klantgerichtheid en de heerlijke keuken is het namelijk ook de ongedwongen sfeer die klanten doet terugkomen.” “We zijn elke dag open vanaf 17.00 uur. En gasten kunnen hier lekker blijven zitten zolang het gezellig is.” En ‘lekker zitten’ bedoelt Van Houdt in de meest letterlijke zin: “Alle gasten zijn zo enthousiast over onze stoelen. Ik heb zelfs al een paar verkocht aan gasten hier.”