Kennismaken met digitale toepassingen in de zorg in e-healthweek

ECP - ǀ Platform voor de InformatieSamenleving hebben met 211 partners de eerste nationale e-healthweek georganiseerd. Deze week is van van zaterdag 21 tot en met 27 januari.

E-health (digitale toepassingen in de zorg) maakt het mogelijk dat de zorg zich kan verplaatsen van de wachtkamer naar de woonkamer. Het gaat hierbij niet alleen om complexe of kostbare digitale hulpmiddelen, maar ook om eenvoudige oplossingen die het leven van patiënten gemakkelijker maken en het werk van professionals verbeteren. Zoals slimme apps die helpen de conditie te verbeteren of beeldbellen met de huisarts. Maar ook GPS-technologie waardoor dementerenden veilig naar buiten kunnen zonder zoek te raken. “Al deze innovaties kunnen nu al worden gebruikt, maar veel Nederlanders kennen ze niet of weten niet wat het voor hen kan betekenen”, aldus Arie van Bellen, directeur van ECP. “Door een week lang alle Nederlanders de kans te geven om kennis te maken met e-health, hopen wij en het ministerie van VWS dat mensen steeds meer innovatieve toepassingen gaan gebruiken of er om vragen bij hun zorgverlener.”

E-healthweek in Groningen

Tijdens de e-healthweek vinden verschillende activiteiten plaats in Groningen. In het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) staat woensdag 25 januari het Noorder-eHealth Symposium geprogrammeerd. Zorgverleners en patiënten maken op dit symposium kennis met de e-health technologie en toepassingen gericht op het verbeteren en toegankelijker maken van de zorg. Het symposium bestaat uit seminars en workshops. Op de Demo Markt worden e-health producten en diensten getoond. Zie voor een overzicht van alle activiteiten: www.ehealthweek.net.