Susanne Spijkerman naar WK-kwalificatie floorball

GRONINGEN - UFC Groningen-speelster Susanne Spijkerman vertrekt maandag 30 januari met het nationaal damesteam floorball naar Italië voor WK-kwalificatiewedstrijden.

Het nationale team hield zondag een uitzwaaidag in Selwerd. De dames gaven bij deze gelegenheid een clinic aan 40 floorballkids en speelden een wedstrijd tegen Groningse heren. Het nationale damesteam speelt donderdag 2 februari zijn eerste kwalificatiewedstrijd. "Het is ontzettend leuk om met 1 team te werken naar één en hetzelfde doel", meent Susanne Spijkerman (28), in het dagelijks leven docente bij Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme.

Allerbeste toernooi spelen

Samen met haar teamgenoten bereidt de docente zich intensief voor op deze kwalificatiewedstrijden. "Mijn droom is om daar mijn allerbeste toernooi ooit te spelen én ons te kwalificeren voor het WK, zodat onze jonge talenten daar kunnen gaan schitteren." Om dit te bereiken heeft het nationale damesteam afgelopen maanden hard getraind en heeft het oefenwedstrijden gespeeld tegen Denemarken en Duitsland. Het lukte de Nederlandse dames niet van Duitsland te winnen. Susanne Spijkerman gaat er samen met haar team alles aan doen om tijdens de kwalificatiewedstrijd wél korte metten te maken met onze oosterburen. "Duitsland is supergoed en we zetten alles op alles om van hen te winnen."

Geld is wel een dingetje

De afgelopen maanden heeft het team extra hard getraind om zich voor te bereiden op het kwalificatietoernooi. "De sport is heel tof. Het is een heel snelle sport zonder veel onderbrekingen",  vindt Spijkerman. Ze zou graag zien dat er meer jongeren kiezen voor de sport, zodat de sport groter en professioneler uitgeoefend kan worden. Tot nu toe betalen de dames deelname aan de sport voornamelijk uit eigen zak. "Er zijn veel studenten die deelnemen aan floorball en geld is wel een dingetje", bekent Spijkerman. Daarom wordt nog steeds druk gezocht naar sponsors en worden er via het platform Wij Zijn Sport donateurs geworven die speciale givebacks kunnen krijgen. Hierbij kun je denken aan een ansichtkaart vanuit Italië, een beschilderde bal of een clinic. Noorderpoort heeft een clinic gekregen in ruil voor een donatie.