Sint Pannekoek Groningen treurt om Jan Kruis

GRONINGEN - Het nieuws dat striptekenaar Jan Kruis vanochtend is overleden, is hard aangekomen bij bij de organisatie van Sint Pannekoek Groningen.

Hoewel niet onverwacht – de geestelijk vader van 'Jan, Jans en de Kinderen' en het brein achter Sint Pannekoek was al geruime tijd ernstig ziek – kwam het nieuws toch als een schok binnen. “Aan Jan Kruis hebben we de fijnste feestdag van het jaar te danken, Sint Pannekoek. Hij zat tot op het laatst vol met ideeën om het feest op een hoger plan te tillen. Het was fijn om met hem te brainstormen, wat een humor had die man. We gaan hem missen”, zegt Annabelle Spanjaard van Stichting sint Pannekoek Groningen. Stichting Sint Pannekoek Groningen heeft zich voorgenomen om het feest de komende jaren nóg leuker te maken, ter nagedachtenis aan zijn inspirator, Jan Kruis.

Sint Pannekoek

Sint Pannekoek is een jaarlijks terugkerend feest op 29 november, wanneer iedereen samen pannenkoeken eet, al dan niet met een (gehaakte) pannenkoek op het hoofd. Het feest wordt inmiddels op heel veel plekken in Nederland gevierd, waaronder Groningen, Leek, Coevorden en Rotterdam.