Expositie Anja Nieuwold bij Bout Advocaten in Groningen

GRONINGEN - De Groningse schilder Anja Nieuwold exposeert van 20 januari tot en met 28 april in het kantoor van Bout Advocaten in Groningen. De expositie wordt vrijdag 20 januari om 15.30 geopend. Anja Nieuwold zal bij die gelegenheid vertellen over haar werk.

De expositie van Anja Nieuwold is de tweede expositie op het Groninger advocatenkantoor. Volgens advocaat Govert Tiddens van Bout Advocaten slaan de exposities goed aan: “Onze vorige expositie, van Aly van der Wal, was echt een succes. De opening is goed bezocht en ook in de maanden daarna zijn er vele bezoekers geweest. Onze cliënten vonden het erg leuk, maar er zijn ook mensen speciaal voor de schilderijen naar ons kantoor gekomen. Dat had ik wel gehoopt, maar eigenlijk niet echt verwacht.”

Anja Nieuwold

Anja Nieuwold studeerde aan Academie Minerva in Groningen. In haar meeest recente kunstwerken gebruikt zij kleur om hart en ziel van biografische onderwerpen te beschrijven. Deze aanpak resulteert in min of meer abstracte werken. En hoewel het originele onderwerp van alles kan zijn, heeft het eindresultaat toch vaak iets weg van een landschap of ruimte. Tiddens is enthousiast over de schilderijen van Nieuwold: “De grote, kleurrijke schilderijen passen geweldig in ons pand. Wij hebben een ruime hal, waar de grotere doeken erg goed in uitkomen. Het is mooi om te zien hoe de verschillende soorten schilderijen een heel eigen sfeer geven in de ruimte. Een hal zonder expositie kan ik me bijna niet meer voorstellen!” Bout Advocaten is gevestigd aan de Ossenmarkt 7. De expositie is tijdens kantooruren te bezichtigen.