Uut de Hoogte | Buurman Bolhuis in de bocht (7)

Groningen - Buurman Bolhuis uit De Hoogte schrijft elke maand een column voor de Gezinsbode over zijn buren, de familie Bloem-Potje. Hun avonturen zijn te zien in theaterfeuilleton ‘Uut de Hoogte’.

Aflevering 7  speelt vanaf 24 januari tot en met 4 februari in het Der Aa-Theater.  Kijk voor meer informatie en tickets op www.uutdehoogte.nl.
“Tegenwoordig kom ik hier op De Hoogte vaker over de vloer bij mijn buurvrouwtjes Amanda en Nel, dan bij mijn ouwe vriendin Jannie Lutje. Het enigste nadeel is, dat die scharminkelige buuv Nel mijn flesje bier altijd nét ietsje later uit de koelkast weet te toveren dan Jannie dat altijd doet, maar we zullen maar zeggen dat dat komt door Nels bekkeninstabiliteit, of wat voor vage kwaal er die week ook mag heersen. Het bier smaakt er in ieder geval niet minder om. Bovendien is die gekke Amanda een mooie combinatie van een stoere kerel (ze is ja steigerbouwster, wie bedenkt dat) en een tof wijf – net als ik dus eigenlijk, haha! Nee maar even serieus: het leven wordt er hier op De Hoogte de laatste tijd zeker niet beter op. Ik kan met mijn twee jaar mavo al die godverse afkortings niet echt uit elkaar houden, dus als ze beginnen over PGB, UWV, WMO of voor mijn part KRO/NCRV, haak ik onmiddellijk af. Maar het komt er dus op neer dat ik in het kader van die WMO, of de PGB, daar wil ik vanaf wezen, nu opeens vrijwillig verplicht een functie heb opgedrongen gekregen in het buurthuis hier – als beheerder godbetert! Kan ik een beetje elke dinsdagavond koffie gaan zetten voor het shantykoor. Participatiesamenleving, dat roepen ze steeds. Nou ja, ik denk maar zo: je eigen biertje uit de koelkast kunnen pakken, dat is ook een soort van participeren.”