Culturele Zondag: BNN-presentator en dichter Tim Hofman in de kerk van Leegkerk

LEEGKERK - BNN-presentator en dichter Tim Hofman is zondag 29 januari te gast in de eerste Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk van 2017. Joost Oomen interviewt Hofman over zijn poëziedebuut 'Gedichten van de broer van Roos'.

Tim Hofman (1988) is sinds 2012 werkzaam bij BNN, waar hij onder meer de programma's 'Spuiten & Slikken', 'De Social Club' en 'Je zal het maar hebben' presenteerde. Begin 2016 was hij de winnaar van het programma 'Wie Is De Mol?'. Hij was een seizoen tafelheer bij 'De Wereld Draait Door' en hij maakt ook het YouTube-kanaal #BOOS. Hofman schreef columns voor onder andere Nieuwe Revu en nu dus een gedichtenbundel: 'Gedichten van de broer van Roos'.

Poëziedebuut

Het publiek kent Tim Hofman vooral als presentator. Maar hij zegt zelf dat televisie iets is dat hem overkwam. Zijn eigenlijke passie is altijd de rijmkunst geweest: het lezen, maar vooral het schrijven van gedichten. Sinds zijn veertiende schrijft hij al gedichten. En nu, 14 jaar later, is daar een gebonden werk. In de bundel 'Gedichten van de broer van Roos' zijn veel verschillende soorten gedichten te vinden. Variërend van rijmpjes geschreven op de grap, tot heel technische stukken en lyrische gedichten die strak op rijm over liefde, de maatschappij of de dood gaan.

Joost Oomen

Interviewer Joost Oomen. Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels 'Vliegenierswonden' en 'De stort', en bracht in 2015 de vinylsingle 'Joost Oomen' uit. Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen. Behalve als dichter is hij actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin en Explore the North. Hij trad onder ander op bij Crossing Border, Sunsation, Oerol, Lowlands en het Gedichtenbal.

Culturele Zondag

Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk. De gasten in 2017 zijn Tim Hofman, Wouter van Oorschot, Thomas Rosenboom, Alexander Reeuwijk, Jolanda Withuis en Tineke Postma. Tijdens de laatste Culturele Zondag van 2017 wordt de Leesbaar Groningen-kaart gepresenteerd. De Culturele Zondag met Tim Hofman begint om 15.30 uur. Kaarten (à € 7,50) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter en bij Boekhandel Van der Velde.