Overzichtstentoonstelling Geert Maring en ruimtelijk werk Gonneke van Echten in Galerie Forma Aktua

GRONINGEN - In Galerie Forma Aktua in Groningen wordt zondag 22 januari een overzichtstentoonstelling van de werken van Geert Maring, gecomplementeerd met ruimtelijk werk van Gonneke van Echten, geopend. Deze expositie is van 19 januari tot en met 19 februari toegankelijk voor publiek.

Geert Maring (Warffum, 1943) is opgeleid aan de Academie Minerva in Groningen (1960 - 1964). De tentoonstelling laat een overzicht zien van zijn werk over de afgelopen 40 jaar. Aanvankelijk concentreerde hij zich volledig op de etstechniek. Daarna werkte hij een tijd met gemengde technieken en meer recent ging hij over tot het schilderen op panelen en doek. Zijn schilderijen zijn geïnspireerd op landschappen. Het landschap is herkenbaar, maar soms geabstraheerd tot geometrische figuren.

Gonneke van Echten

Gonneke van Echten (Honkong, 1950) is als autonoom beeldend kunstenaar afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen. Deze opleiding is de afgelopen 5 jaren aangevuld met de opleiding tot beeldhouwer aan de Klassieke Academie, eveneens in Groningen. Als beeldend kunstenaar noemt zij zichzelf een 'wereldjesbouwer', waar zij begint haar ideeën te verbeelden door middel van maquettes, bewerkte foto’s en film, bouwt zij haar wereldjes nu in de vorm van installaties, soms figuratief, soms abstract en vaak met woord en tekst.