Feestelijke opening logeerhuis De Opstap in Groningen

GRONINGEN - Logeerhuis De Opstap in Groningen wordt donderdag 19 januari officieel geopend. Hiermee wordt een periode 2 jaar van intensieve voorbereiding afgesloten.

De Opstap betrok het huis aan de Molukkenstraat 202 dinsdag 1 november 2016. Sindsdien is hard gewerkt om het logeerhuis gereed te maken voor het ontvangen van de eerste gasten. Vanaf maandag 23 januari biedt het logeerhuis plek aan 5 gasten.

Huis voor herstel en respijt

De Opstap wordt een kleinschalig logeerhuis voor herstel en respijt waar 5 gasten kortdurend kunnen verblijven. Het logeerhuis is bedoeld voor mensen die op een prettige en comfortabele manier willen herstellen en na ziekte of een ziekenhuisopname nog niet alleen thuis kunnen zijn. Ook is De Opstap er voor mensen die tijdelijk geen beroep kunnen doen op mantelzorg. De vrijwilligers kunnen respijtzorg leveren om de mantelzorger een adempauze te geven.

Nieuwe vorm van mantelzorg

De Opstap biedt als logeeradres tevens een nieuwe vorm van mantelzorg: respijt in een huiselijke omgeving, zodat de gasten er zich snel thuis voelen. De gasten geven sámen met familie, vrienden en de vrijwilligers vorm aan hun verblijf. Zo nodig wordt professionele zorg ingeschakeld, zoals een wijkverpleegkundige of huisarts. De vrijwilligers worden gefaciliteerd en getraind door Humanitas.