Rotjoch krijgt Pop Media Prijs 2016 op Eurosonic Noorderslag

GRONINGEN - 101Barz-initiatiefnemer en presentator Angelo Diop, ofwel Rotjoch, heeft de 23ste Pop Media Prijs gewonnen. De prijs werd tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen uitgereikt door Hogeschool Inholland.

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2500, dat door Hogeschool Inholland beschikbaar wordt gesteld.

Jury

De jury schrijft: ‘Nooit was hiphop zo dominant aanwezig in de Nederlandse popmuziek als in 2016. En als geen ander voelt Rotjoch aan wat er binnen de Nederlandse hiphop gaande is. Hij bewijst op zijn eigen zender 101Barz nu al 10 jaar een uitstekende neus te hebben voor nieuw talent en zorgt er dankzij sessies ook voor dat nieuw talent de aandacht krijgt die het verdient. Ronnie Flex, Broederliefde en Sevn Alias zouden zonder Rotjoch nooit zo bekend geworden als ze nu zijn. In het jaar dat 101Barz zijn tweede lustrum viert vindt de jury van de Pop Media Prijs dat het hoog tijd wordt de drijvende kracht erachter nu wel te bekronen.'

Pop Media Prijs

De Pop Media Prijs heeft als doel de stimulering van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre, waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Behalve Rotjoch waren dit jaar Volkskrant-journalist Robert van Gijssel en schrijver Arne van Terphoven genomineerd. De jury bestond dit jaar uit: Gijsbert Kamer (de Volkskrant, juryvoorzitter), Atze de Vrieze (VPRO 3voor12), Yolanda Ulger (PIAS), Wilbert Mutsaers, Tim Knol en de winnaar van de Pop Media Prijs 2015: Rutger Geerling.

Groninger Gezinsbode