GGD Groningen nu ook via WhatsApp te bereiken

GRONINGEN - GGD Groningen is sinds kort ook te bereiken via WhatsApp. GGD Groningen is de enige gezondheidsdienst in Nederland die dienstverlening via WhatsApp aanbiedt.

De gezondheidsdienst is al langer te vinden op Twitter en Facebook. “Het is belangrijk dat je aansluit bij de behoefte van je klant”, zegt projectleider Ramon Pool. “Jonge ouders communiceren graag via WhatsApp. Dit kanaal is makkelijk en gratis te gebruiken. Daar zagen wij mogelijkheden in.”

1-op-1

GGD Groningen is blij met de keuze die ze gemaakt heeft. Communicatieadviseur Esther Maring: “Naast het voordeel dat WhatsApp gratis is, is het ook een kanaal dat zich niet in de openbaarheid bevindt. Een bericht op Facebook of een bericht op Twitter is ook door andere mensen te lezen. Met WhatsApp heb je 1-op-1 contact en juist dat leent zich ervoor om persoonlijke vragen te stellen of om bijvoorbeeld de rode babyhuid middels een foto te laten zien.”

Vragen

Vragen die binnenkomen bij GGD Groningen gaan veelal over baby’s en kinderen van 0 tot 4 jaar. Maar ook over onderwerpen als infectieziektes, hygiëne, reizigersvaccinaties, seksuele gezondheid en jeugdgezondheidszorg kunnen inwoners van de provincie Groningen contact opnemen.  Het adviesteam bij de GGD is telefonische bereikbaar op 050 - 367 4991, via WhatsApp op 06-10565212.