Nieuwe website voor raadsinformatie gemeenteraad

GRONINGEN - De gemeenteraad van Groningen heeft een nieuwe website gekregen: groningen.raadsinformatie.nl.

Deze nieuwe site is het ‘politiek portaal’ voor alle gemeenteraadsinformatie en opnames van uitzendingen van raadsvergaderingen en commissievergaderingen. Belangrijk onderdeel is de kalender van de activiteiten van de gemeenteraad(sleden). Verder onder meer alle agenda’s van de verschillende vergaderingen en alle vergaderstukken zoals raadsvoorstellen en collegebrieven.

Uitzending gemist

Het ‘politiek portaal’ van de Groninger raad vervangt 2 websites die tot voor kort werden gebruikt voor de informatie voor en over de raad. Dat was groningen.notudoc.nl met de kalender voor de gemeenteraad en verder alle raadsinformatie, en groningen.raadsinformatie.nl die werd gebruikt voor de live-uitzendingen van vergadering en ‘uitzending gemist’. Deze laatste website is gerestyled en het portaal geworden voor alles over de raad: alle raadsinformatie èn de uitzendingen.

Gebruiksvriendelijker

Eén site is gebruiksvriendelijker voor de raadsleden en inwoners van de Stad die de gemeenteraad volgen. Naast groningen.raadsinformatie.nl is er nog de website groningen.nl/gemeenteraad. Hierop is alle informatie over raadsleden, de politieke partijen in de raad, inspreken en een bezoek aan een raadsvergaderingen als Gast van de Raad en dergelijke te vinden.