John Schokker Foundation ondersteunt Gronings talent

HOOGKERK - Makelaar John Schokker vierde maandag zijn vijftigste verjaardag. Hij markeerde die mijlpaal met de lancering van een naar hem vernoemde foundation. Deze foundation gaat cultuur- en sporttalenten in Groningen een handje helpen in hun ontwikkeling richting de top. Ook wil de foundation opvallende krachten in de breedtesport belonen.

Om een en ander te realiseren wordt een pot geld gecreëerd die individuele trainingsstages en masterclasses bij erkende grootheden, topclubs dan wel gerenommeerde instituten mogelijk maken. De Hoogkerker makelaar zal hierin voorgaan, hij doneerde 10.000 euro namens Makelaardij John Schokker, maar hoopt dat anderen zijn voorbeeld volgen. Iedereen die hart heeft voor talentontwikkeling en dat met financiële bijdrage(n) wil ondersteunen, is welkom als participant van de John Schokker Foundation.

Sponsorships

John Schokker heeft tal van sponsorships op zijn naam staan, met name in de sport. Zo ondersteunde hij de wielerklassieker Groningen-Münster, is hij lid van het investeringsfonds van FC Groningen en sponsort hij sinds vorig jaar ook de jeugdafdeling van Velocitas 1897, de voetbalclub van zijn hart. In de toekomst wil John Schokker zich meer richten op structurele sponsoring. In zijn zoektocht naar aansprekende opties, werd hij attent gemaakt op het Leo van der Kar-fonds. Dit fonds werd in 1960 in Amsterdam opgericht door de gelijknamige zakenman; bekend van Perry Sport. Dank zij het nog steeds functionerende (onder de vlag van het NOC*NSF) Leo van de Kar-fonds hebben talrijke talenten in de sportwereld een duw richting de top gekregen met privéstages. Illustere sporters die in hun jeugdjaren hebben geprofiteerd van het Leo van de Kar-fonds zijn onder meer kogelstoter Rutger Smith uit Leek, turner Jeffrey Wammes, turnster Suzanne Harmes, schaker Jan Timman, tennisser Tom Okker, tafeltennister Bettine Vriesekoop, wielrenner Bram Tankink, zwemmer Marcel Wouda, judoka Deborah Gravenstijn en biljarter Dick Jaspers. Ook veelbelovende teamsporters worden ondersteund.

Breedtesport

De sportminnende makelaar heeft ook oog voor de importantie van breedtesport, als één van de maatschappelijke pijlers voor leven en welzijn. Voortrekkers c.q. opvallende projecten in deze sector kunnen daarom eveneens genomineerd worden voor steun van de John Schokker Foundation. Een nog nader te benoemen Raad van Advies zal John Schokker bijstaan bij het selecteren van de kandidaten. Dat adviescollege wordt gevormd door breed georiënteerde deskundigen uit de Groninger sport- en cultuurwereld, die de kandidatuur van aangeleverde kandidaten zullen wegen op basis van talent, mentaliteit, ambitie en attitude. Kandidaten kunnen zowel vanuit clubs als individueel worden aangedragen bij de John Schokker Foundation.