Prijsuitreiking winteractie winkelstraat in Het Onderdelenhuis

GRONINGEN - In Het Onderdelenhuis was zaterdag de prijsuitreiking van de winteractie van de gezamenlijke winkeliers van de Nieuwe Ebbingestraat noordzijde.

“Trouwen dan maar?”, grapt de winnares van een 2 uur durende rit in een Rolls-Royce cabrio met chauffeur. Haar vriend beantwoordt de vraag met een glimlach. “Ach, we gaan in de lente gewoon een leuk ritje plannen”, besluit de jonge vrouw. Toen ze in december als klant van een van de zaken aan de Nieuwe Ebbingestraat noordzijde een ‘lot’ mocht invullen met haar gegevens, had ze geen idee dat ze daarmee ook kans maakte op deze bijzondere autorit. “Ik had een rollade ook al heel leuk gevonden.”

Prijzenpakket

Het prijzenpakket was even divers als de deelnemende ondernemingen. Van stofzuigers en knipbeurten tot verschillende mogelijkheden om gratis te eten in een eetgelegenheid. Én nog tientallen andere prijzen... “In de maand december kon elke klant na een aankoop een formuliertje invullen”, legt Bert Ottens van Het Onderdelenhuis uit. “Uit al die formulieren werden de winnaars getrokken. Ze hoefden geen slagzin af te maken of iets dergelijks. Iedereen kon meedoen!”

Divers als winkelstraat

Zijn buurman, Martijn Bos van spellenwinkel de Purperen Draak, deelde de prijzen uit. “We wilden met deze actie laten zien hoe ontzettend divers wij als winkelstraat zijn. Na dit grote succes gaan wij het zeker herhalen.” Dan is het tijd om de naam voor te lezen van de winnares van de rollade. Ze is vanwege de gladheid verhinderd, zo was voor de uitreiking al bekend. Ook blijkt ze vegetariër. “Maar haar vriend vertelde dat hij er wel raad mee weet.”