The Sidekicks verder zonder Hans van Lier

GRONINGEN - De in 2007 geformeerde band The Sidekicks gaat verder zonder gitarist Hans van Lier. De overige bandleden - zanger en frontman Teo de Haan, gitarist Bennie Timmer, bassist Fenno de Boer, drummer Wim Entzinger en geluidsman Klaas Wolf - gaan met de succesvolle formule van de band door.

"We zijn nu op het punt beland dat we niet meer op dezelfde lijn zitten. Daardoor is het plezier rond de band afgenomen en dreigt het functioneren van de band in het gedrang te komen", verklaar de band het afscheid van Van Lier. De door het vertrek van Van Lier ontstane vacature zal door een andere gitarist worden ingevuld. De eerste contacten daartoe zijn al gelegd.

Hans van Lier & the Sidekicks

The Sidekicks heeft Meulnhörn bij Siddeburen als thuisbasis. Tot eind 2015 droeg de band de naam Hans van Lier & the Sidekicks. In 2013 bracht de band de cd 'Blues and more than blues' uit. Het album bereikte de CD Top 100. Onder de naam The Sidekicks heeft de band de laatste maanden in de bekende Wisseloord Studio’s in Hilversum een nieuwe cd opgenomen. De naam van dat album is al naar buiten gebracht: 'Texas of the North'. De cd presentatie stond gepland op 12 februari, maar is voorlopig uitgesteld. Van afstel zal evenwel geen sprake zijn. Bovendien zal op korte termijn de single 'Not an Angel' uitgebracht worden.

Groninger Gezinsbode