Jubileumeditie Piet van Dijkens 'Herestraat Helemaal' met Wilfred Genee

GRONINGEN - Wilfred Genee is maandag 9 januari te gast in de 500ste aflevering van Piet van Dijkens 'Herestraat Helemaal'. De jubileumeditie van deze rubriek wordt donderdag 12 januari uitgezonden op OOG TV.

De keuze voor Wilfred Genee is niet toevallig. De anchor van RTL7's succesprogramma 'Voetbal Inside' geldt als bedenker van 'Herestraat Helemaal'. "In 1993 als sportitem voor OOG Sport. En de formule is nooit veranderd", vertelt Van Dijken. "Ik interview een gast terwijl we van de zuidkant van de Herestraat richting Grote Markt wandelen. Met de cameraman in de bakfiets." De wandeling duurt 10 à 11 minuten. Lachend: "Ja, ik ben in de loop der jaren wel iets langzamer geworden. Artrose in de knie..."

Oproep

Van Dijken berekende sinds 1993 al interviewend circa 125 kilometer te hebben afgelegd. "Maar vraag me niet wie ik allemaal geïnterviewd heb. Dat weet ik echt niet meer. Ik zou daarom iedereen met wie ik ooit door de Herestraat gelopen heb, willen oproepen maandag 9 januari om 15.00 uur naar de HEMA te komen. Om vervolgens achter mij aan te lopen, terwijl ik Wilfred interview. Die oproep geldt ook voor andere mensen, belangstellenden."