Martin Mans met mannenkoor in Martinikerk

GRONINGEN - Op zaterdag 14 januari geeft het Groot Mannenkoor Noord-Nederland onder leiding van de bekende organist en dirigent Martin Mans een nieuwjaarsconcert in monumentale Martinikerk in Groningen.

Het mannenkoor, dat op projectbasis werkt, bestaat uit 75 geoefende zangers die in vier repetities het repertoire hebben ingestudeerd dat zij in Groningen ten gehore brengen. Binnen het koor bevinden zich bovendien enkele solisten die een solopartij vertolken.

Martin Mans dirigeert en bespeelt het grote orgel en laat, naast de mannenkoorzang, een aantal improvisaties horen over bekende thema’s. Ten slotte is het jonge panfluittalent Carina Bossenbroek aanwezig en levert een waardevolle bijdrage in de begeleiding en als soliste. Het repertoire van het mannenkoor bestaat uit geestelijke liederen zoals: ‘Houd mij vast, Er is een God die hoort en Psalm 121.’ Daarnaast komen spirituals en klassieke werken aan bod als: ‘He’s only a prayer away, Veni Jesu en Dank sei dir Herr.’ Martin en Carina spelen samen enkele werken van hun cd ‘Crystal.’