PuurNL dingt mee naar finaleplaats Clash

GRONINGEN - Vrijdag 13 januari vindt in Muziekcafé Scooter'S in Leeuwarden de twede voorronde plaats van een cyclus van drie voorrondes en een lokatie-finale voor het dertiende seizoen van de grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!' voor Regio Noord Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe).

De band Puur NL uit Groningen dingt mee naar deze titel. Vier bands gaan ieder met een 30 minuten durende set de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de lokatie-finale en worden in twee categorieën beoordeeld: door de vakjury en door het publiek. De vakjury-winnaars en publiekswinnaars van elke lokatie plaatsen zich direct voor de eindstrijd om de Awards voor de beste coverband van Regio Noord Nederland die wordt gehouden in MartiniPlaza in Groningen.

De bands worden professioneel begeleid en krijgen vanaf de Regio-Finales gratis bandcoaching en individuele coaching (vocalcoaching, guitarcoaching), live videoclips, live singles voor 'The Clash Hitlijst', live fotoshoots en begeleiding op gebied van marketing en promotie.

De deelnemende bands ontvangen van hun optredens een deskundig en kritisch vakjuryrapport met evaluatie en een geluidsregistratie van hun optreden op cd. Van alle achttien bands die in de BENELUX Semi-Finals staan wordt het beste nummer geproduceerd tot live-single voor de interactieve 'The Clash Hitlijst'. ‘The Clash of the Cover Bands’ is in de afgelopen twaalf jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie en geeft coverbands en tributebands met ambitie niet alleen de gelegenheid zich door te ontwikkelen naar een hoger niveau maar geeft bied ook een enorme exposure.