Oliebollen bakken voor het goede doel

GRONINGEN - Op vrijdag 30 december bakte zorgaanbieder Coöperatie Dichtbij oliebollen voor het goede doel. Met de actie ‘Volle Bollen Gijsjes’ wilden zij zoveel mogelijk geld inzamelen en bekendheid creëren voor Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Deze stichting biedt kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun gezin een gratis weekje vakantie. Medewerkers, leden en andere betrokkenen van de coöperatie hielpen om bij het kantoor aan de Rouaanstraat 20 in Groningen – naast oliebollen – ook snert, broodjes rookworst en drankjes te verkopen voor het goede doel. Iedereen was de gehele oudejaarsdag welkom in de Oliebollentent. De benefietactie stond onder de bezielende leiding van Jan Krijnen, oud-bakker en lid (verpleegkundige) van Coöperatie Dichtbij.

Coöperatie Dichtbij biedt onder meer zorg aan chronisch en ongeneeslijk zieke kinderen.

In de zorg voor deze kinderen is het behoud van kwaliteit van leven een van de belangrijkste doelen. Stichting Gijsje Eigenwijsje draagt bij aan dit doel door kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun gezin een gratis verblijf aan te bieden in een volledig ingericht en aangepast vakantiehuis. Op deze manier kunnen kinderen het ziek zijn, al is het maar voor even, doen vergeten.