Grote Decemberactie voedselbanken groot succes

GRONINGEN - De Grote Decemberactie van de 9 voedselbanken in de provincie Groningen is een groot succes geworden. De voedselbanken melden dat met de opbrengst honderden gezinnen en alleenstaanden in de provincie de winter door geholpen kunnen worden.

"De toevoer van producten loopt tijdens de wintermaanden behoorlijk terug, waardoor de voedselbanken afhankelijk zijn geworden van de grote inzameling in december. Dankzij de opbrengst kunnen wij weer 3 tot 4 maanden vooruit", stellen de voedselbanken.

Grote Decemberactie

De Grote Decemberactie, die van dinsdag tot en met vrijdag plaatsvond, was voor het eerst door de voedselbanken zelf georganiseerd. Voorgaande jaren - sinds 2013 - werd zo'n actie georganiseerd door RTV Noord. De omroep moest hier vanwege bezuinigingen mee stoppen. Doel van de Grote Decemberactie was zo veel mogelijk voedsel en non-food producten in te zamelen. Voor de fysieke inzameling werden verschillende organisaties, zoals kerken, scholen, verenigingen en bedrijven, ingeschakeld.

Succes

Met succes. De verschillende acties leverden grote hoeveelheden voedings- en non-food-producten én geld op. Bij de verschillende vestigingen van de supermarktketens Jumbo en  Albert Heijn werden honderden dozen en kratten vol met levensmiddelen ingezameld. Verder schonk Holland Trading Group 10 pallets verzorgingsproducten, doneerde Marne Mosterd 6000 potten mosterd, leverde de NAM een financiële bijdrage, was er een gift van de Santa Run Groningen en doneerde opleidingsinstituut Skillstown waardebonnen voor een online cursus ter waarde van in totaal €33.000.