Bouw 13 nieuwbouwwoningen Bandoengstraat van start

GRONINGEN - In de Nieuw-Indische buurt in Groningen is donderdag het startsein gegeven voor de bouw van 13 aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen aan de Bandoengstraat.

Bij deze gelegenheid konden huidige bewoners van de Bandoengstraat kennismaken met de kopers van de nieuwe woningen. Projectmanager Ype Pultrum van Lefier gaf daarbij een toelichting op de geschiedenis is van de wijk. De jarige Elsbeth Wesselink verrichtte de symbolische eerste handeling.

Eensgezinswoningen

De 13 rijwoningen zijn verdeeld in 11 tussenwoningen en 2 hoekwoningen. De tussenwoningen hebben 2 woonlagen met op de begane grond een woonkamer met open, tuingerichte keuken en op de eerste verdieping 3 slaapkamers en een badkamer. De hoekwoningen beschikken standaard over een tweede verdieping. Ook beschikken deze hoekwoningen over een dakterras aan de voorzijde van de woning.

Aardbevingsbestendig en energiezuinig

Alle woningen worden aardbevingsbestendig gebouwd. Door onder andere zonnepanelen te plaatsen en HR++ beglazing toe te passen worden de woningen bovendien energiezuinig gemaakt. Ook wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals hardhouten kozijnen. Alle woningen zijn verkocht. De verwachting is dat de woningen uiterlijk in het vierde kwartaal van 2017 aan de kopers worden overgedragen.