Coöperatie Dichtbij bakt oliebollen voor Stichting Gijsje Eigenwijsje

GRONINGEN - Zorgaanbieder Coöperatie Dichtbij bakt vrijdag 30 december oliebollen voor Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze actie, getiteld: 'VOLLE BOLLEN GIJSJES', vindt plaats bij het kantoor van Coöperatie Dichtbij aan de Rouaanstraat 20 in Groningen .

Medewerkers, leden en andere betrokkenen van de coöperatie verkopen - naast oliebollen - ook snert, broodjes rookworst en drankjes voor het goede doel.

Vakantie voor kinderen met levensbedreigende ziekte

Coöperatie Dichtbij biedt onder meer zorg aan chronisch en ongeneeslijk zieke kinderen. In de zorg voor deze kinderen is het behoud van kwaliteit van leven een van de belangrijkste doelen. Stichting Gijsje Eigenwijsje draagt bij aan dit doel door kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun gezin een gratis verblijf aan te bieden in een volledig ingericht en aangepast vakantiehuis. Cliëntjes van Coöperatie Dichtbij hebben ook al eens een vakantie van Gijsje Eigenwijsje mogen genieten.

Oliebollen

De benefietactie staat onder de leiding van Jan Krijnen, oud-bakker en lid (verpleegkundige) van Coöperatie Dichtbij. Krijnen bakt de oliebollen naar eigen recept; mét en zonder rozijnen. De oliebollen kosten 75 cent per stuk; of 15 voor 10 euro. De oliebollen kunnen via info@dichtbij.coop al besteld worden. De oliebollen kunnen vervolgens op 30 december aan de Rouaanstraat 20a worden opgehaald.  De oliebollentent is van 09.00 tot 17.00 uur geopend.